در پیاده کردن یک شبکه کامپیوتری میتوان از خدمات شرکتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند استفاده کرد اما دانش اولیه در امور مرتبط با شبکه میتواند بسیاری از دغدغههای شما را کاهش دهد. آگاهی از مولفههای مختلفی مثل سرور، سوئیچ شبکه و… اطلاعاتی ضروریست اما پیش از آن باید با مسائل بنیادیتری آشنا شوید. در این مطلب توضیح خواهیم داد که کارت شبکه ساپرا صنعت چیست و چه نقشی در شبکههای کامپیوتری دارد و انواع کارت شبکه با مشخصات کامل را بررسی میکنیم. همچنين میپردازيم به اين که كارت شبكه چگونه عمل میکند و آیا کارت شبکه تنها عامل موثر در سرعت شبکه است یا خیر.وظیفه کارت شبکه چیست؟
کار کارت شبکه چیست؟ به بیان ساده، کارت شبکه میتواند یک دستگاه را با دستگاههای دیگر، در یک شبکه قرار دهد. با وجود کارت شبکه، دستگاه میتواند به یک شبکه مرکزی وصل شود و یا فقط به طور مستقیم به دستگاه دیگری متصل گردد.
اما برای ارتباط دستگاهها با یکدیگر فقط کارت شبکه به تنهایی کافی نیست. به طور مثال اگر دستگاه بخشی از یک شبکه بزرگتر باشد و بخواهید که به اینترنت متصل شود یک روتر نیز نیاز خواهد بود. به این ترتیب اگر بخواهیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم، دستگاه از طریق کارت شبکه به روتر متصل میشود و سپس از طریق روتر به اینترنت.کارت شبکه چیست | اجزای داخلی کارت شبکه
عملکرد کارت شبکه همانند Bridge است که بین کامپیوترهایی که در LAN هستند ارتباط برقرار میکند و یا روتری است که به اسلات کارت شبکه متصل شده است. مثالی میزنم تا بهتر متوجه عملکرد کارت شبکه شوید. داخل کارت شبکه اجزایی وجود دارد که به کمک آن وظایف کارت شبکه انجام میشود. در ادامه این اجزا را نام میبریم و توضیح مختصری درباره هر یک خواهم داد:
اکسترنال مموری: برای ذخیره موقت داده استفاده میشود. این داده هنگام پردازش ارتباطات و کانکشن ها استفاده میشود.
کانکتورها: برای ایجاد لینک فیزیکی بین کابل و پلاگین با بورد استفاده میشود. این نوع ارتباط به خصوص در نوع اترنت دیده میشود.
پردازنده یا کنترلر: دادههای دریافتی را پردازش میکند و جز اصلی و مهم کارت شبکه است. داده را به فرمت سیگنال در میآورد. پردازنده در کارت شبکه در کارایی و سرعت آن تاثیر به سزایی دارد.
باس های استاندارد: روی قسمت پهلویی کارت شبکه قرار دارد و ارتباط بین کامپیوتر و سرور (از طریق اسلات افزونه) را با کارت شبکه فراهم میکند.
جامبر یا دوآل (Jumper یا Dual) در سوییچ های پکیج: که برای کنترل عملیات ارتباط استفاده میشود و با روشن و خاموش کردن سوییچ فعال و غیرفعال میشود.
مک آدرس در EEPROM: آدرس یونیکی است که به کارت شبکه داده میشود تا بسته های اترنتی به کامپیوتر منتقل شوند. نام دیگر مک آدرس، آدرس فیزیکی شبکه است.
نشانگرهای LED: وضعیت چراغ های کارت شبکه به کاربر امکان شناسایی وضعیت کارت شبکه را فراهم میکند تا بداند شبکه وصل است یا نه و دیتا منتقل میشود یا نه.
براکت: دو نوع براکت در بازار هست full-height با 12 سانتیمتر طول و low-profile با 8 سانتیمتر طول. براکتها امکان فیکس شدن کارت شبکه در اسلات افزونه کامپیوتر و سرور را میدهد.کارت شبکه چیست | مزایای کارت شبکه
مزایای کارت شبکه به قرار زیر است:
سرعت اتصال به اینترنت بالا و در حد گیگابایت است.
ارتباط بسیار قابل اطمینان است.
دستگاه های جانبی بسیاری میتوانند به پورت های مختلف کارت شبکه وصل شوند.
دیتا ها بین کاربران قابل اشتراک گذاری است.
مشاهده پست مشابه : تحقیق آماده در مورد شير در تاسیسات در قالب فایل ورد