رم یا Random Access Memory نوعی حافظه است که وظیفه ذخیره موقت داده ها و انتقال آن ها با سرعتی بسیار بیشتر از هارد یا حتی SSD را فراهم می کند. اهمیت رم در هنگام اجرای چند برنامه به صورت همزمان یا انجام بازی های سنگین، بیشتر از قبل حس می شود. از این رو شاید خیلی از کاربران به فکر ارتقا رم سیستم و خرید رم جدید باشند. اما در هنگام انتخاب رم مناسب برای کامپیوتر یا لپ تاپ، نکاتی حتی مهم تر از ظرفیت رم وجود دارد که توجه به آن ها خالی از لطف نیست. ما در این مقاله از تکنوسان، ابتدا راهنمای خرید رم کامپیوتر در ساپرا صنعت و مهم ترین نکات برای خرید رم را در اختیارتان قرار می دهیم، سپس بهترین رم های بازار را به همراه معرفی اجمالی بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.ویژگی ها و بررسی نکات مهم هنگام خرید رم کامپیوتر و لپ تاپ
رم ها در انواع مختلف و با ویژگی های متفاوتی تولید می شوند، از این رو ممکن است انتخاب در بین بهترین رم های بازار اندکی دشوار بنظر برسد. عدم توجه به این ویژگی ها می تواند موجب خرید یک گزینه ناسازگار با سیستم شود، بنابراین با در نظر گرفتن فاکتور های مهم برای خرید رم، می توانید با هر بودجه ای بهترین گزینه را برای سیستم خود در نظر بگیرید. در ادامه برخی از مهم ترین ویژگی ها و فناوری های رم کامپیوتر و لپ تاپ را با همدیگر بررسی می کنیم.
فرم ساختاری رم
رم ها از نظر ساختاری به 2 دسته رم کامپیوتر و رم لپ تاپ تقسیم می شوند؛ فناوری رم های کامپیوتر و لپ تاپ یکسان است اما این رم ها به دلیل شکل ظاهری از یکدیگر متمایز می شوند. رم های لپ تاپ ماژول های عریض تری هستند که SO-DIMM نامیده می شوند. در سوی دیگر اما رم های کامپیوتر به صورت کشیده تر طراحی می شوند و DIMM نامیده می شوند. به طور کلی رم های لپ تاپ از سرعت کمتری بهره می برند اما مصرف انرژی آن ها به منظور استفاده در لپ تاپ بهینه شده است.نسل رم
یکی از مهم ترین فاکتور های خرید رم، توجه به نسل آن ها می باشد؛ نسل رم ها با DDR و عددی بعد از آن مشخص می شود. هر نسل از رم ها ویژگی های ظاهری مختص به خود را دارد و تنها با مادربرد های هم نسل سازگار می باشد. همانطور که میدانید رم های DDR و DDR2 اکنون دیگر منقضی شده اند و در کمتر سیستمی می توان آن ها را یافت. رم های DDR3 در چند سال اخیر، در دسته پرفروش ترین رم های بازار قرار می گرفتند. این رم ها در ماژول های 2 الی 8 گیگابایتی برای کامپیوتر های دسکتاپ تولید می شوند و می توانند حداکثر فرکانس 1600 مگاهرتز را پاسخ گویی کنند. رم های DDR4 اما در حال حاضر جدیدترین استاندارد حافظه برای مادربرد ها به شمار می آیند. این رم ها در ماژول های 8 الی 16 گیگابایتی در دسترس هستند. فرکانس این رم ها نیز عموما عددی بین 2400 الی 3200 مگاهرتز است اما امروزه رم هایی با فرکانس 4600 مگاهرتز نیز تولید می شوند. رم های DDR5 چه زمانی عرضه می شوند؟
با توجه به اخبار جدید در زمینه رم های DDR5، جدیدترین پردازنده های اینتل با پشتیبانی از این نسل طراحی خواهند شد و انتظار می رود کمپانی AMD نیز به زودی ساخت پردازنده هایی با پشتیبانی از DDR5 را آغاز کند. گفته می شود رم های DDR5 در ماژول های 16 گیگابایتی به بالا تولید می شوند و می توانند در آینده به فرکانسی معادل 8400 مگاهرتز دست یابند. گرچه هنوز مادربردی با پشتیبانی از رم های DDR5 تولید نشده، اما انتظار می رود در اواخر سال 2021 یا در طول سال 2022 شاهد طراحی این رم ها توسط بزرگترین برند های تولید کننده رم باشیم.
ظرفیت رم
شاید اولین فاکتور خرید رم برای اکثر ما ظرفیت باشد؛ این امر تا حدودی درست است اما به شما اطمینان می دهیم که ظرفیت رم تمام ماجرا نیست. ظرفیت رم تعیین می کند که بتوانید چند برنامه به صورت همزمان، یا یک برنامه سنگین را بدون هیچ مشکلی اجرا کنید اما تاثیری بر روی سرعت سیستم نخواهد داشت. در هنگام ارتقا ظرفیت رم، باید به حداکثر ظرفیت پشتیبانی شده توسط مادربرد و پردازنده توجه داشته باشید. بد نیست بدانید ویندوز های 32 بیتی تنها از 4 گیگابایت رم پشتیبانی می کنند و اگر ظرفیت رم بیشتری برای سیستم خود در نظر گرفته اید بهتر است از ویندوز های 64 بیتی استفاده کنید.
فرکانس رم
یکی از مهم ترین نکات مهم رم کامپیوتر و لپ تاپ، توجه به فرکانس می باشد. فرکانس رم تعیین می کند که بیشینه اطلاعات قابل انتقال توسط این قطعه در یک ثانیه چقدر است. از این رو می توان گفت فرکانس رم، تاثیر به سزایی در سرعت سیستم خواهد داشت. برای انجام امور روزمره رم های 2400 مگاهرتزی کافی خواهند بود اما اگر قصد انجام امور گیمینگ در سطح حرفه ای را دارید، باید رم هایی با حداقل فرکانس 3000 مگاهرتز تهیه کنید.
مشاهده پست مشابه : ديتيل هاي ساختماني انواع کف سازي