در ده سال گذشته، دنیای حافظههای ذخیرهسازی تغییرات زیادی دیده است؛ ولی هارددیسکها هنوزهم محبوبیت زیادی در بین کاربران و علاقهمندان به ذخیرهسازی حجم زیاد اطلاعات دارند. هارددیسکها هنوز اصلیترین حافظههای ذخیرهسازی در کامپیوترهای شخصی محسوب میشوند و باتوجهبه نسبت حجم به قیمت، گزینه ایدئالی برای آرشیو اطلاعات محسوب میشوند. همانطورکه میدانید، هارددیسکها را به دو دسته کلی اینترنال (داخلی) و اکسترنال (خارجی) تقسیم میشوند:
دسته اول آنهایی هستند که در داخل لپتاپها و کامپیوترهای خانگی استفاده میشوند و برای ارتباط با سیستم از درگاه SATA بهره میبرند.
دسته دوم آنهایی هستند برای ذخیره اطلاعات خارج از کامپیوتر بهکار میروند و از درگاههایی مثل USB و تاندربولت برای اتصال خود استفاده میکنند.
هارددیسکهای ساپرا صنعت اکسترنال را میتوان ازنظر طراحی و کاربرد به دو دسته مهم اکسترنالهای معمولی و اکسترنالهای آرشیوی تقسیم کرد:
دسته اول ابعاد کوچکی دارند که عموما در دل خود درایوهای ۲٫۵ اینچی را جای دادهاند. این حافظهها عموما به منبع تغذیه خارجی نیازی ندارند و انرژی لازم را ازطریق درگاه USB دریافت میکنند. همچنین، بهراحتی جابهجایی میشوند و میتوان آنها را هر جایی بدون نیاز به برق استفاده کرد.
دسته دوم ابعاد بزرگتری دارند و بهگونهای طراحی میشوند که بتوانند بهصورت ایستاده روی میز قرار بگیرند و در ظرفیتهای چشمگیر برای آرشیو اطلاعات استفاده شوند. تقریباً همه این نوع حافظهها بهدلیل استفاده از درایوهای بزرگتر ۳/۵ اینچی، نیازمند اتصال به منبع برق خارجی هستند؛ بنابراین، بهدلیل ابعاد و وزنشان بهراحتیِ دسته اول حملشدنی نیستند و گاه با چند نوع درگاه به کامپیوتر متصل میشوند.سرعت هارد اکسترنال
سرعت چرخش دیسک تقریباً در همه مدلهای معمولی هارد اکسترنال ۵،۴۰۰ دوربردقیقه است و مدلهای رومیزی بهدلیل ساختار فنیشان، هم در مدلهای ۵،۴۰۰ و هم ۷،۲۰۰ دوربردقیقه عرضه میشود. مدلهای ۷،۲۰۰ دوربردقیقه تقریباً ۳۳ درصد سریعتر از نمونههای ۵،۴۰۰ هستند.
نکته مهمی که درباره هاردهای اکسترنال بیشتر از سرعت چرخش اهمیت دارد، ارتباط آن با رایانه است؛ یعنی اگر شما هارد اکسترنالی با پشتیبانی از USB 3.0 را به درگاه USB 2.0 متصل کنید، سرعت شما بهمراتب کمتر از حد انتظارتان خواهد بود. پس پیش از خرید، حتماً به نوع درگاههای کامپیوتر و حافظه دقت کنید. درگاه USB 3.0 و خانواده نسل اول USB 3.1 و USB 3.2 ازنظر سرعت یکسان هستند و حداکثر سرعت انتقال پنج گیگابیتبرثانیه را ارائه خواهند داد. برای آشنایی بیشتر با تفاوتهای انواع درگاه USB مقاله «USB چیست؟» را مطالعه کنید.
استاندارد USB 2.0 حداکثر ۴۸۰ مگابیتبرثانیه را انتقال میدهد؛ بدینمعنی که هارددیسکی که قابلیت انتقال صد تا دویست مگابایتبرثانیه را دارد، با اتصال به این درگاه سرعتی بیشتر از شش مگابایتبرثانیه را تجربه نخواهد کرد. اتصال تاندربولت و USB نوع C دیگر راههای ارتباطی بین حافظههای SSD و هارد اکسترنال و کامپیوتر هستند. نمونههای بیسیم نیز در بازار یافت میشوند؛ اما تنوع مدل در آنها بسیار کمتر است.
طراحی هارد اکسترنال
هارددیسکها حتی در بهترین مدلها حین کار به تکانخوردن حساس هستند؛ بنابراین، منظور از ضدضربهبودن در هارددیسکهای اکسترنال عموما محافظت از دادهها در تکانها و زمینخوردنهایی است که در آن حافظه به کامپیوتر متصل نیست. استانداردهای مختلفی در این بخش وجود دارد؛ مانند مقاومت دربرابر افتادن از ارتفاع ۱٫۵ متری، گواهی IP68 برای ضدآببودن کامل و... که همگی را پیش از خرید باید بررسی کنید. هارددیسکهای اکسترنال ضدضربه و ضدآب عموما کمی بزرگتر از نمونههای مشابه ساده خود هستند. هاردهای اکسترنال رومیزی که به آنها «آرشیوی» هم گفته میشود، عموما ابعاد بسیار بزرگتری دارند؛ درصورتیکه دیگر اکسترنالها را حتی در جیبتان هم میتوانید جا دهید. اگر نگران گمشدن کابل اتصال هستید، برخی مدلها محفظهای برای اتصال آن به حافظه در نظر گرفتهاند.
مشاهده پست مشابه : تحقیق آماده در مورد شير در تاسیسات در قالب فایل ورد